
Ενώ στις μέρες μας, Νοέμβρης του 2017, η θρησκεία με την μεγαλύτερη αύξηση πιστών είναι η «no religion», οι 12θειστές δεν μπορούν να κατανοήσουν ακόμα, παρόλο τον πακτωλό της γνώσης που διαθέτουν, ότι ο Χριστιανισμός είναι το φυσιολογικό εξελικτικό αποτέλεσμα της Θείας Ελληνικής Φιλοσοφίας...
Στην οικουμενική ζύμωση που αναγκαζόμαστε να στριφογυρίσουμε αν μη τι άλλο εμείς, οι Έλληνες θα παίξουμε πάλι τον καθοριστικό ρόλο του «ορίζειν τα πράγματα»..!
Αφετηρία του συσχέτισης απετέλεσε το άρθρο γνωστού λόγιου πιστού στο οποίο ειρωνευόταν τον Απόστολο Παύλο για την χρήση του “άγνωστου Θεού” στην ομιλία του στην Αθήνα και παράλληλα βρίσκει στην Χριστιανική τριαδικότητα κωλύματα τέτοια που αποδεικνύουν τον Δία πιο τρανό…
Κι εδώ η εξίσωση είναι απλή… όπως και τότε ο Έλλην, πολυπολιτισμικός, πολύπλευρος, ουσιαστικός κ ρηξικέλευθος, δημιούργησε την ανεξιθρησκεία και ίδρυσε την οικουμενική σκέψη, εξελικτικά μάλλον αυτό πέρασε στο γονίδιο.
Ο Ζήνας με τους ετερογενείς του κλώνους, οι Θεοί του τότε… (τι είναι ο Πυθαγόρας στην ιεραρχεία της Αληθείας και τι η Αγία Ολγα..???) άγιοι του σήμερα, συμπλέκονται στην αυτοοργανωμένη αναγκαιότητα του καιρού μας και αποκαλύπτονται στους χρωματισμούς των συγγραφέων της έκδοσής μας σε μια προσπάθεια συμβίωσης & επαναπροσδιορισμού.
……………………………………………………….
Ιδού..:
«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη». Έρασμος
«Τω αγνώστω θεώ»
Η ιστορία αυτή φαντάζει αθώα. Πολύ απλή. Κατανοητή και ευκολοχώνευτη, ακόμα κι από παιδιά. Μας λέει πως όταν ο Απόστολος Παύλος πήγε να διδάξει στην Αθήνα τον λόγο του ενός «αληθινού» και μοναδικού θεού (ο οποίος όμως ήταν ταυτοχρόνως και τρεις σ’ έναν: ο Χριστός, ο πατέρας του και το άγιο πνεύμα), είδε μνημείο με επιγραφή που έλεγε «τω αγνώστω θεώ».
…………………………………………….
για τον 3σθενή Δία… και την Χριστιανική Τριαδικότητα..:
Λέει ο Ερμείας, σχολιάζοντας τον Πλατωνικό διάλογο «Φαίδρο»:
«Μετά την δημιουργική μονάδα, μετά δηλαδή τον ένα και εξηρημένο Ζευς, υπάρχουν οι τρείς Δίες. Ο Ζευς Αρχή, ο Ποσειδών ή ενάλιος Ζεύς και ο Ζεύς καταχθόνιος ή Άδης ή Πλούτωνας, τριάδα δίιος αυτή και υποστασιοποιημένη κάτω από την εξηρημένη εκείνη μονάδα, κάτω από τον πρό των τριών τούτων Δία.
Συνέχεια..>>>
…αν και τα θέματα Αγιοσύνης είναι των αξιωματούχων ιερωμένων λειτούργημα, προσωπικά ως λαϊκός πιστός, αισθάνομαι ανθρώπους του πνεύματος Άγιους κατ’ Αληθείαν τόσον όσον και αυτούς υπέρ Αγάπης…
Τον Σωκράτη, επί βασικού επιχειρήματος, τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα…κ.ά., πού θα τους κατατάξουμε στον Παγκόσμιο χάρτη των Ψυχών..?